23/2/10

Η σεξουαλικότητα των γυναικών

Σύμφωνα με την σύμβουλο σχέσεων Barbara De Angelis (προτείνω ανεπιφύλακτα το βιβλίο της "Πως να ζεις τον έρωτα κάθε στιγμή σε όλη σου τη ζωή" από τις Εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας), ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ, ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΓΕΡΘΟΥΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ.

Είναι αλήθεια. Οι άντρες χρειάζεται να ξεχάσουν για μία ακόμα φορά τα ρολόγια τους στο κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι και να σταματήσουν να αναρωτιούνται "Πόση ώρα θα της πάρει ακόμα!". Θα της πάρει, όσο χρειαστεί να της πάρει, το "ψητό" δεν θα είναι έτοιμο ούτε πριν, ούτε μετά την ώρα του!

Σημαντικό επίσης είναι για τους άντρες, να μην κάνουν τις γυναίκες τους να ζηλεύουν. Παρόλο που το να φλερτάρεις με άλλες γυναίκες, μπορεί να κάνει τη γυναίκα σου τούρμπο που σε θέλει ολοένα πιο πολύ, όμως δεν πρόκειται να την κάνει να αφεθεί σε εσένα σεξουαλικά... Σύντομα θα έχεις να αντιμετωπίσεις ένα σεξουαλικό παγόβουνο... αφού θα έχει ψυχρανθεί συναισθηματικά τόσο πολύ από την συμπεριφορά σου.
Οσο περισσότερο απειλείται η συναισθηματική ασφάλεια της γυναίκας, τόσο πιο απόμακρη θα είναι σεξουαλικά στο κρεβάτι σας. Και φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες που φλερτάρουν με άλλους άντρες (Θα το πληρώσετε λίγο πιο ακριβά όταν θα προσπαθήσετε να πλησιάσετε ερωτικά τον άντρα σας αργότερα.. σκεφτείτε τι σας συμφέρει λοιπόν).

Κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον που διάβαζα στο βιβλίο της Angelis και σας το μεταφέρω είναι το εξής:

"Ο ΚΟΛΠΟΣ ΚΑΙ Η ΜΗΤΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΕΥΑΛΩΤΕΣ
Οι άντρες, δεν καταλαβαίνουν τη δύναμη που ασκεί μια σεξουαλική εμπειρία στις γυναίκες.
Οι άντρες δεν θα νιώσουν ποτέ τι σημαίνει να έχει ο άλλος πρόσβαση μέσα σου. Αυτό νιώθει μια γυναίκα - είναι ευάλωτη, ανοιχτή και δεκτική. Το να δέχεσαι μέσα σου ένα μέρος κάποιου άλλου μπορεί κάποιες φορές να είναι τρομακτικό και ριψοκίνδυνο. Είναι σαν να μην έχει η γυναίκα τρόπο να αμυνθεί, βρίσκεται στην πιο ευάλωτη θέση.

Να κάνεις έρωτα σε μια γυναίκα σημαίνει στην πραγματικότητα να σέβεσαι το σώμα της και να τιμάς την προθυμία της να σε δεχτεί μέσα της. Αυτή η κατανόηση ισχύει σε κάθε στάδιο της ερωτικής εμπειρίας.

ΠΡΙΝ ΜΠΕΙΣ ΜΕΣΑ ΤΗΣ: Δεν θα ορμούσες μέσα στο σπίτι κάποιου χωρίς να χτυπήσεις πρώτα την πόρτα. Σε παρακαλώ λοιπόν, να μην το κάνεις με το κορμί της γυναίκας σου. Σιγουρέψου ότι εκείνη σε έχει προσκαλέσει να περάσεις, και ακόμα και τότε, μπες με σεβασμό.
ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΩΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: Βρίσκεσαι μέσα σε έναν ιερό χώρο όπου γεννιέται η ζωή, όπου μεγαλώνει ένα παιδί. Όσο ερεθισμένη σεξουαλικά κι αν είναι μία γυναίκα, χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί στην παρουσία σου μέσα της, είτε το συνειδητοποιεί είτε όχι. Προχώρα λοιπόν αργά και αφέσου να απολαύσεις την κάθε στιγμή. Νιώσε πόσο εκπληκτικό είναι να βρίσκεσαι μέσα στο κορμί της γυναίκας που αγαπάς, να βρίσκεσαι τόσο κοντά στην ουσία της ύπαρξής της.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ: Κάποιες φορές όταν καλούμε τους συγγενείς ή τους φίλους μας στο σπίτι, όταν φεύγουν, το σπίτι φαίνεται άδειο για λίγο. Όταν ο άντρας τραβιέται από τη γυναίκα, αυτό είναι ένα σοκ για εκείνη. Πριν από λίγο ήσαστε τόσο κοντά και τώρα εσύ έχεις φύγει. Αφιέρωσε, σε παρακαλώ, χρόνο για να γεμίσεις αυτό το κενό με λόγια αγάπης, με μια τρυφερή αγκαλιά, με το να της δείξεις ότι είσαι ολόκληρος εκεί για εκείνη (Το να πέσεις κατευθείαν για ύπνο απαγορεύεται αυστηρά)".

Μάρια Λαουτάρη
Relationship Coach