7/3/10

Τι κάνει κάποιους τόσο ξεχωριστούς;

Εχετε σκεφτεί ότι για να πετύχεις κάτι στη ζωή σου σε μία δουλειά, σε μία σχέση, σε οτιδήποτε... καταρχήν χρειάζεται να έχεις "κοινή λογική";

Φαντάζομαι το ξέρετε και μάλιστα καλά. Ομως, έχετε; Γιατί το να το γνωρίζετε απλά, δεν σημαίνει τίποτα εάν δεν το εφαρμόζετε σε κάθε περίπτωση. Είναι απλά μία ακόμα θεωρία.

Τι κάνει κάποιους ηγέτες; Καταρχήν έχουν κοινή λογική το οποίο σημαίνει ότι βλέπεις το θέμα που έχεις να διευθετήσεις ΑΚΡΙΒΩΣ όπως είναι. Δεν το βλέπεις χειρότερο από ότι είναι στην πραγματικότητα. (Αυτό το κάνουμε οι περισσότεροι... και μετά παραμένουμε στην θλίψη που όλα μας πάνε στραβά...).

Αρα το πρώτο και σημαντικότερο είναι ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ. Τουλάχιστον θα γνωρίζετε ακριβώς που βρίσκεστε τη δεδομένη στιγμή.

Το επόμενο βήμα που κάνει κάποιους "ηγέτες" και ξεχωριστούς είναι ότι έχουν ΟΡΑΜΑ. Δηλαδή έχουν την δυνατότητα να δουν την σημερινή δεδομένη κατάσταση, ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. Μπορούν πραγματικά να δουν πως θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

Και το τελευταίο βήμα είναι ότι ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥΣ. Αυτό σημαίνει ότι ζούν, αναπνέουν, περπατάνε και το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι να πραγματοποιήσουν αυτό το "καλύτερο" που σκέφτηκαν. Δοκιμάζουν τα πάντα για να το πετύχουν. Και αν δεν υπάρχει τρόπος, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ τον τρόπο για να πάνε εκεί που θέλουν.

Ολοι μπορούμε να το κάνουμε. Ολοι το έχουμε ήδη κάνει κάποια στιγμή στη ζωή μας. Εκείνη τη στιγμή που πήρατε την απόφαση να ΑΛΛΑΞΕΤΕ, ότι κι αν γίνει. Ηταν ΑΠΟΦΑΣΗ που δεν χώραγε αμφισβήτηση. Ενα δευτερόλεπτο παίρνει αυτή η απόφαση για να γίνει πραγματικότητα. Γιατί εκείνο το ένα μαγικό δευτερόλεπτο αλλάζει η φυσιολογία σας, η ψυχολογία σας, γίνεστε δημιουργικοί, δημιουργείτε τον "δρόμο" εκεί που πριν δεν υπήρχε δρόμος.

Ηγέτες μπορούμε να είμαστε ολοι. Δεν με ενδιαφέρει αν είστε απλά μία μαμά ή μια γιαγιά, ένας παππούς, μία νοικοκυρά, ένας επιχειρηματίας ή ο μεγαλύτερος πρωταθλητής του κόσμου. ΟΛΟΙ το έχουμε κάνει κάποια στιγμή στη ζωή μας. Και είμαστε ηγέτες όταν ζούμε σύμφωνα με τις δικές μας επιθυμίες και ανάγκες. Και όχι επειδή κάποιος μας είπε ότι πρέπει να ζούμε με ένα συγκεκριμένο τρόπο.

Ηγέτης είναι εκείνος που αποφασίζει κάποια στιγμή να πει "ΟΧΙ! Εγώ δεν το κάνω αυτό γιατί έτσι με έμαθαν. Θα το κάνω με τον τρόπο που πιστεύω εγώ, και θα το πετύχω!". Και χρησιμοποιεί κάθε γνώση, κάθε πιθανή πηγή ενέργειας, πνευματική, σωματική, ψυχική, οτιδήποτε. Και το πετυχαίνει.

Ξέρετε τι μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους στην ζωή μας; Η πρόοδος.
Οχι η επιτυχία. Είναι καταπληκτική η επιτυχία ένός στόχου αλλά πόσοι από εσάς μόλις πετύχατε κάτι, όσο μεγάλο κι αν ήταν είπατε μετά... "Αυτό ήταν;" Ακόμα κι αν η χαρά της επιτυχίας κράτησε για ένα διάστημα... δεν κρατάει για πάντα.

Αυτό που πραγματικά κάνει έναν άνθρωπο ευτυχισμένο, είναι η Πρόοδος. Το να γίνεστε συνεχώς καλύτεροι, πιο δυνατοί, με καλύτερη υγεία, να μαθαίνετε, να προσφέρετε, να μεγαλώνετε.

Βάλτε στόχο να γίνεστε κάθε μέρα λιγάκι καλύτεροι στην δουλειά σας, στην οικογένειά σας, στην σχέση σας, στους φίλους σας. Κάθε μέρα!
Αξίζει να το κάνετε.
Για εσάς και για όλους μας.

Μάρια