19/2/11

Still Single?

SINGLES

Σκεφτήκατε ποτέ τι συμβαίνει όταν ερωτεύεστε;

Είναι απλό. Επικεντρώνεσαι στα χαρακτηριστικά που σου αρέσουν, σε όσα λατρεύεις στον άλλο άνθρωπο. Σωστά;

Εάν είσαι ελεύθερος και θέλεις πραγματικά να δημιουργήσεις μία καταπληκτική σχέση είναι εξίσου απλό, αρκεί να γνωρίζεις κάποια πράγματα και να έχεις ξεκάθαρη εικόνα εκείνων που ψάχνεις σε ένα σύντροφο. Πρόκειται για τα «κριτήρια» που θέτεις ώστε να ερωτευτείς. Είναι όλα εκείνα που σου δημιουργούν έντονα συναισθήματα και σε αναστατώνουν όταν βρίσκεσαι δίπλα σε εκείνον ή εκείνη που σε ενδιαφέρει.

Για να δημιουργηθεί το συναίσθημα, χρειάζεται να επικεντρώσεις την προσοχή σου σε όσα σε συνδέουν με κάποιον άνθρωπο, σε όσα σου αρέσουν πολύ πάνω του και σε εκείνα που εκτιμάς στον χαρακτήρα του και την προσωπικότητά του. Οι σχέσεις διατηρούνται από τα κοινά στοιχεία που έχεις με τον σύντροφό σου, αλλά το πάθος υπάρχει από τις διαφορές σας.

Οι ελεύθεροι, δεν είναι άνθρωποι που προσπαθούν να το «παίξουν» δύσκολοι. Ούτε είναι θλιμμένοι και μίζεροι άνθρωποι που κλειδώνονται στα σπίτια τους. Αντιθέτως. Στις μέρες μας το να είσαι single είναι συνηθισμένο, όπως συνηθισμένο είναι το να ψάχνεις τον κατάλληλο σύντροφο για μία όμορφη σχέση (στην καλύτερη περίπτωση) ή να ψάχνεις την ικανοποίηση σε ανθρώπους που γνωρίζεις ότι δεν είναι κατάλληλοι για σένα, αλλά τι να κάνεις, αυτοί έτυχαν και σκέφτηκες να προσπαθήσεις. Αυτό το τελευταίο το συναντάμε κυρίως σε ανθρώπους που τους φοβίζει η αγάπη, ενώ η σύνδεση και η απλή επαφή είναι πολύ εύκολη και λιγότερο επικίνδυνη. Όμως τα «λιγότερα» είναι γενικά λιγότερα σε όλα.

Αν μπορούσα να σου αποδείξω ότι μπορείς να δημιουργήσεις μία εκπληκτική σχέση πάθους και αγάπης και ότι αυτό θα κρατούσε για πάντα, θα έλεγες «ναι» στην αγάπη; Είμαι βέβαιη ότι θα το έκανες.

Ως Relationship Coach, ειλικρινά πιστεύω ότι η αγάπη και το πάθος στη σχέση μπορούν να διαρκέσουν μία ζωή (και ναι, εννοώ με το ίδιο πρόσωπο). Το να είσαι ερωτευμένος, δεν χρειάζεται να είναι απλά «εκείνη η φάση της σχέσης τους πρώτους μήνες», τότε που όλα ήταν χρωματιστά και υπέροχα για τους δυο σας. Μπορεί να είναι για πάντα.

Φυσικά, δεν πρόκειται να συμβεί αυτόματα από μόνο του, ούτε πρόκειται για θέμα χημείας, όπως πολλοί πιστεύουν. Χρειάζεται να γνωρίζεις αρκετά πράγματα για τις ανάγκες που έχουν οι άνθρωποι, για τον τρόπο που επικοινωνούν, πόσο διαφορετικοί είναι οι άντρες από τις γυναίκες στον τρόπο που σκέφτονται, εκφράζονται και δρουν. Επίσης είναι σημαντικό να γνωρίζεις αρκετά πράγματα για τον ίδιο τον εαυτό σου, τις πεποιθήσεις σου, τις επιθυμίες σου, τους φόβους σου και τα δυνατά σου σημεία.

Δυστυχώς ένα θέμα που διαπιστώνουμε συχνά στα ζευγάρια είναι ότι έχουν υψηλές απαιτήσεις από τον σύντροφό τους (αλλά όχι από τον εαυτό τους). Δεν είναι ιδιαίτερα ρεαλιστικό να έχεις απαιτήσεις από τον άλλο άνθρωπο αν δεν κάνεις και εσύ την ίδια προσπάθεια να πλησιάσεις και να προσφέρεις στον σύντροφό σου εκείνα που ζητάς. Αν δεν κάνεις το βήμα να τον πλησιάσεις και να γεφυρώσεις την απόσταση που σας χωρίζει, πως περιμένεις να το κάνει ο άλλος για εσένα; Έτυχε ποτέ να μιλήσεις με ζευγάρια που είναι μαζί στη ζωή για 20, 30, 40 ακόμα και 50 χρόνια και που διατηρούν ακόμα το πάθος και την αγάπη στη σχέση τους; Μήπως τους ρώτησες ποιο είναι το μυστικό τους;

Αυτά τα ζευγάρια, δεν αισθάνονται μόνο αγάπη, έχουν και αληθινή επαφή μεταξύ τους. Εννοώ σωματική επαφή, όχι απλά σεξ αλλά χάδια, φιλιά, τρυφερά αγγίγματα, καλή επικοινωνία. Το μεγαλύτερο μυστικό όμως τέτοιων ζευγαριών είναι ότι ο
σύντροφός τους είναι η σημαντικότερη προτεραιότητά τους.
Η κοινωνία σήμερα, δυστυχώς, μας διδάσκει πώς σημαντικό είναι να επικεντρωνόμαστε κυρίως στον εαυτό μας, να είμαστε καχύποπτοι με τους άλλους, να μη επενδύουμε συναισθηματικά για να μην βρεθούμε χαμένοι και άλλα τέτοια καταστροφικά σενάρια που μας εμποδίζουν να βιώσουμε την αγάπη, το πάθος και την ευτυχία της συντροφικότητας. Επίσης μας διδάσκει πόσο σημαντικό είναι στη ζωή (στη σχέση, στο γάμο, στη δουλειά) να έχεις πειθαρχία. Μόνο που η πειθαρχία δεν ήταν ποτέ το μυστικό της ευτυχίας μακροπρόθεσμα, γιατί για πόσο μπορεί κάποιος να ζήσει έτσι σαν στρατιώτης; Κάποια στιγμή λογικό είναι να «σπάσεις» και τότε η πειθαρχία δεν θα μπορεί να σώσει τα απομεινάρια της σχέσης σου.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να κάνεις κάτι πολύ καλύτερο και θετικό για εσένα και τις σχέσεις σου. Αντί να κάνεις εκείνο που πρέπει, κάνε εκείνο που θέλεις και που θα σε οδηγήσει στην αγάπη αντί στο «πρέπει». Αν θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου πραγματικά, θα χρειαστεί να μάθεις να ελέγχεις τα συναισθήματά σου. Αν δεν έχεις πρόθεση να κάνεις τουλάχιστον αυτό για τον εαυτό σου, καλύτερα να ξεχάσεις μια και καλή οτιδήποτε αφορά στην επιτυχία της σχέσης σου γιατί δεν θα έχεις καμία ελπίδα.

Εκείνο που είναι πραγματικά υπέροχο, είναι ότι είναι εύκολο να ελέγχεις τα συναισθήματά σου αν σου μάθει κάποιος τον τρόπο. Ξέρω ότι κανείς δεν φρόντισε να σου δείξει αυτό το «πως» για να μπορείς να ελέγχεις και να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματά σου ώστε αντί να σε πηγαίνουν όπου θέλουν, να πηγαίνεις εσύ εκεί που είναι ο στόχος σου.

Υπάρχουν κάποιοι κανόνες για να τα καταφέρεις. Χρειάζεται να είσαι ρεαλιστής και να βλέπεις τα πράγματα όπως είναι. Καταλαβαίνω ότι εφόσον δεν έχεις σχέση σε αυτή τη φάση της ζωής σου, δεν σημαίνει ότι δεν είχες σχέση ποτέ. Είμαι βέβαιη ότι στο παρελθόν προσπάθησες αρκετές φορές και οι σχέσεις εκείνες δεν ήταν αυτό που ήθελες ή περίμενες. Αν διστάζεις να δοκιμάσεις πάλι ίσως συμβαίνει επειδή δεν θέλεις να απογοητευτείς, να σε απορρίψουν ή να αποτύχεις. Έχεις δίκιο και σε καταλαβαίνω. Ποιος θα το ήθελε άλλωστε;

Ένας άλλος κανόνας για να δημιουργήσεις την κατάλληλη σχέση είναι να μπορείς να αποφασίσεις ξεκάθαρα τι είναι εκείνο που θέλεις να ζήσεις σε αυτή τη σχέση. Δηλαδή, είναι σημαντικό να έχεις όραμα. Αυτό λείπει από τις περισσότερες σχέσεις σήμερα. Οι άνθρωποι δεν οραματίζονται το κοινό τους μέλλον. Αν δεν κοιτάς εκεί που θέλεις να πας, θα πας εκεί που κοιτάς.

Κάθε σχέση, και κάθε κομμάτι της ζωής χρειάζεται να το οραματίζεσαι για να μπορείς να το πετύχεις. Δεν εννοώ ένα απλό όραμα για το άμεσο μέλλον. Εννοώ ότι χρειάζεται να έχεις όραμα για ένα εκπληκτικό μέλλον μαζί με τον σύντροφό σου!

Ο ρόλος μου ως Relationship Coach, είναι να δημιουργήσω μαζί σου αυτό το όραμα για τη σχέση σου και να παραμείνω δίπλα σου υποστηρίζοντάς σε έως τη στιγμή που θα το ζεις πραγματικά.

Θα συζητήσουμε για πολλά πράγματα που αφορούν στη ζωή σου και θα αποφασίσουμε μαζί ποιοι είναι οι στόχοι σου. Θα μοιραστώ μαζί σου τη γνώση που έχω ως επαγγελματίας στο θέμα των σχέσεων και θα σου προσφέρω όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να κινητοποιηθείς δημιουργικά ώστε να έχεις τη σχέση που επιθυμείς και σου αξίζει.

Visit now my website and book your personal first session: www.marealaoutari.com