19/2/10

Τι χρειάζονται οι άντρες από τις γυναίκες

Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι οι άντρες θέλουν ασφάλεια, κατανόηση, ησυχία και σεξ. Θέλουν να κάνουν το δικό τους, όπως για παράδειγμα, να παρακολουθήσουν ποδόσφαιρο, να αράξουν στον καναπέ με καμμιά δεκαπενταριά μπίρες, πίτσα πεπερόνι και τους κολλητούς τους και το κυριότερο να παραμείνουν εκεί τουλάχιστον για ένα τρίωρο, ανενόχλητοι.

Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι ο άντρας αμελεί να μοιραστεί τις δουλειές, τις υποχρεώσεις των παιδιών, τα ψώνια στο σούπερμάρκετ, γιάτί είναι ένα γαιδούρι και μισό και το μόνο που τον νοιάζει είναι η καλοπέραση και.. φυσικά το σεξ. Εδώ θέλω να πω κάτι σχετικά με τον άντρα σας και το σεξ. Το σεξ για τον άντρα είναι η μοναδική επιβεβαίωση ότι είστε ευάλωτη, ότι τον αγαπάτε, ότι "ανοίγεστε" σε εκείνον και ότι σας κατακτάει. Δεν ξέρει πως αλλιώς να το κάνει. Δεν ξέρει ότι πρέπει να σας μιλάει με τις ώρες λέγοντάς σας γλυκόλογα. ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ! ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΑΘΕ ΠΟΤΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ. Δεν καταλαβαίνει από παιχνίδια και γλύκες (τουλάχιστον όχι μετά από 5 χρόνια γάμου και 2 παιδιά... ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ, όχι ότι το ήξερε πραγματικά ποτέ!).

Αυτό που χρειάζεται πραγματικά ένας άντρας όμως, ΑΥΤΟ που πραγματικά ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ είναι να βλέπει τη γυναίκα του χαρούμενη. Γιατί τότε αισθάνεται ότι ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ! Οτι είναι αρκετά άντρας και μπορεί να έχει δίπλα του μία γυναίκα ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ.

Δυστυχώς όμως, όταν η γυναίκα του δεν είναι χαρούμενη δεν ξέρει πως να το αλλάξει. Στίβει το κεφάλι του αλλά λύση δεν βρίσκει. Καταρχήν γιατί δεν ξέρει ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα ώστε να το λύσει. Χάνονται οι άντρες μέσα στους δαιδάλους του εγκεφάλου των γυναικών. Μέσα στις αλλαγές των διαθέσεών τους.

Θέλει να έρχεται και να την βλέπει χαμογελαστή, ευδιάθετη, έτοιμη για παιχνίδια (όχι για συζητήσεις για όλα τα θέματα που την απασχολούν τα οποία μάλιστα αναλύονται συνήθως έως τελικής πτώσης. Δεν αντέχουν τις χιλιάδες λεπτομέρειες... μπερδεύονται! Δεν αντέχουν να μιλάτε για οτιδήποτε πέρα από την ουσία του θέματος. Και οι γυναίκες, είμαστε καταπληκτικές σε αυτό!!!)

Και φυσικά στη συνέχεια, οι γυναίκες, θέλουν να πάρουν το πρώτο εύκαιρο εργαλείο που έχουν διαθέσιμο στην κουζίνα (κοφτερό κατά προτίμηση) και να του φέρουν μια... στο κεφάλι. Τι γαιδούρι! Ε;

Ο άντρας, δουλεύει πολλές ώρες στο γραφείο, ασχολείται με τους κολλητούς του και τα σπορ, χαζεύει με τις ώρες στην καφετέρια ή φεύγει μακρινά επαγγελματικά ταξίδια, συνήθως, επειδή η γυναίκα του έχει μια... "παράξενη" διάθεση και αυτό το σχήμα σαν περισπωμένη που κάνει στο στόμα της... σίγουρα δεν μοιάζει με χαμόγελο. Αρα, δεν είναι χαρούμενη. Αρα...; Δεν μπορούν να την κάνουν χαρούμενη, δεν τα καταφέρνουν. Και τι είναι ο άντρας που δεν τα καταφέρνει; ΟΧΙ Α-Ρ-Κ-Ε-Τ-Α ΑΝΤΡΑΣ.

Φαίνεται σαν να γεννήθηκαν χωρίς το μαγικό ραβδάκι που με την ευκολία τηλεκοντρόλ αλλάζει την περισπωμένη του στόματος σε χαμόγελο. Δεν φαντάζονται ότι μπορούν να κάνουν την περισπωμένη χαμόγελο αρκεί να οπλιστούν με όλη τους την αγάπη και την υπομονή και να ρωτήσουν... "Αγάπη μου.. θέλεις να συζητήσουμε;" ΜΑΓΙΚΗ ΑΤΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!

Κανείς δεν τους έμαθε ότι η γυναίκα τους χρειάζεται την αμέριστη προσοχή τους όταν θέλει να μιλήσει (κυρίως γιατί αυτό θέλει να κάνει... να ΜΙΛΗΣΕΙ!) Δεν θέλει να της λύσει κάποιος το πρόβλημα... να το ΕΚΦΡΑΣΕΙ θέλει. Πόσο; Οσο χρειαστεί! Μην κοιτάτε το ρολόι σας αν θέλετε τον γάμο σας στη θέση του.

Από την άλλη, σπάνια ένας άντρας ΘΕΛΕΙ να συζητήσει επί μακρόν, με κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια και έκφραση συναισθήματος το θέμα. Βασικά, το μόνο που θέλει είναι να λύσει το θέμα και να ξεμπερδεύει μ'αυτό μια και καλή.

Υπάρχει λύση;

Ευτυχώς υπάρχει.

ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΟΜΕΝΟΥΣ / ΑΝΤΡΕΣ: Οταν η γυναίκα σας θέλει να μιλήσει ή όταν η γυναίκα σας φαίνεται στεναχωρημένη (και το σχήμα του στόματός της είναι κάπως περίεργο) να ξέρετε ότι χρειάζεται ένα δίωρο συζήτησης. Μείνετε εκεί και με όλη την προσοχή που διαθέτετε, ακούστε την. Μην βγάζετε συμπεράσματα... μην προσπαθείτε να της δώσετε λύσεις. Απλά ακούστε την όσο χρειάζεται. Κάντε υπομονή. Και μην κάνετε το λάθος να αρχίσετε να σκέφτεστε τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναικό ή τον πελάτη σας ή τους κολλητούς σας! Θα το καταλάβει! Και θα'χετε χάσει όλο το παιχνίδι. Ακούστε την και παραμείνετε μακριά από τον πειρασμό να την "φτιάξετε / επιδιορθώσετε". Σταματήστε να σκέφτεστε πιθανές λύσεις για να τελειώνει η κουβέντα μια ώρα αρχίτερα. Καταλάβετέ το! Να επικοινωνήσει θέλει. Να την καταλάβετε θέλει. Να το μοιραστεί θέλει!!!
Να της πείτε ότι την αγαπάτε θέλει και ότι θα είστε εκεί, ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΛΕΕΙ, ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ. Οτι ΕΣΕΙΣ θα είστε ΕΚΕΙ!!!

Είναι μαγική η συνταγή. Δοκιμάστε την (ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΝΝΟΕΙΤΕ!!!!)

ΠΡΟΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Οταν ο άντρας φεύγει, λείπει, περνάει άπειρες ώρες στις συναντήσεις με πελάτες ή στο γραφείο του, παίζει πολύ ποδόσφαιρο (ή άλλα σπορ όπως χαρτιά και trivial pursuit), περνάει περισσότερο χρόνο με τους κολλητούς του από ό,τι συνήθως, γενικά όταν έχει εξωσχολικές εργασίες... να ξέρετε ότι απλά δεν ξέρει πως να σας "ξαναφτιάξει / επιδιορθώσει" για να είστε χαρούμενες... δεν ξέρει και φοβάται, και προτιμάει να κάνει κάτι που ξέρει. Φεύγει, γιατί φοβάται ότι δεν τα καταφέρνει. Και όταν δεν τα καταφέρνει δεν είναι αρκετά άντρας! Οπότε πάει κάπου... που θα τον κάνει να νοιώσει... ΑΡΚΕΤΟΣ!

Πριν αρχίσετε να σκέφτεστε ότι οι γυναίκες ήρθαν από την Αφροδίτη ενώ εσείς κατοικοεδρεύετε στον Αρη... θα ήθελα να πω ότι ΑΥΤΗ είναι η μαγεία των δυο φύλων. Διαφορετικά το παιχνίδι θα ήταν ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΒΑΡΕΤΟ.

Αλλά, ευτυχώς, υπάρχει λύση.

Μάρια Λαουτάρη
Relationship Coach

Δεν υπάρχουν σχόλια: